Søg i denne blog

lørdag den 31. januar 2015

Forbud mod plastikposer i Frankrig.

Mulepose, madpose, legetøjspose, nattøjspose, skopose, gymnastikpose ......

Bruger du en plastpose hver dag til din madpakke? Eller vil du skåne miljøet og benytter derfor papir istedet?

Det giver mening, at plastindustrien fortæller om undersøgelser, der viser at papir er lige så belastende for miljøet som papirsposer, og det er såmænd også ganske rigtigt , - men de vil jo gerne sælge plastposer, sååå!!!

Emballage er nu engang et kæmpe ressourcespild og belaster vores natur ud over alle grænser, så det gælder om, at nedsætte forbruget af emballage i det hele taget.

Men hvad pokker gjorde de dengang, der ikke fandtes plastikposer? I dag bruger vi dem jo hele tiden. De brugte stofposer og madpakken kan sagtens komme i en stofpose. Fordelen ved posen er at avocadoen, pæren eller mandarinen også kan være der sammen med madkassen.



         
  
Det vi kan se er slemt, men hvad værre er, så gemmer der sig små mikroskopiske plastikstykker i fx. body scrub, børnetandpasta og cremer, - altså!!!! læs HER

Se så her et vidunderligt tiltag i Frankrig, det kunne jeg tænke mig indført også i Danmark.        

Ingen plastikposer i Frankrig fra 2016

20.10.2014  16:35
Det franske parlament (l’Assemblée Nationale) har vedtaget et fuldstændigt forbud af plastikposer, som træder i kraft per 1. januar 2016, mens engangsservice afskaffes fra 2020. Afskaffelsen følger en allerede stor nedgang i forbruget af plastposer i detailhandelen, der i 2002 uddelte 10,5 milliarder plastikposer mod 700 millioner i 2011. Undtaget fra det generelle forbud er såkaldte "biobaserede" eller komposterbare poser.
 HER                         

Ingen kommentarer:

Send en kommentar