Søg i denne blog

torsdag den 20. oktober 2011

Drømmer jeg eller er jeg vågen?

Jeg har hørt og håber bare, at jeg drømmer. Plastikaffald ender i havet, meget af det ædes af fiskene og kommer rundt i fødekæden, suk!! MEN desuden flyder rigtig meget plastik bare rundt i havet, hvor hvirvelstrømme et sted i Stillehavet har dannet en kæmpe ø på størrelse med EUROPA, det er skræmmende, så hvorfor forbyder vi ikke snart plastikbæreposer?
Havet fyldes af plastik, vi benytter dagligt plastikposer til indkøbsvarer, meget mad er emballeret i plastik.





http://www.electrolux.com/vacfromthesea
Electrolux laver støvsugere af plastikken fra plastikøen, et lille bitte plaster på året. Læs HER









Ok, -så lige et klip fra Ekstrabladet.

I næste måned sejler en båd ud fra San Francisco på en helt særegen opgave: Forskerne om bord skal undersøge og opmåle Stillehavs Affalds-Pletten - en gigantisk ø af plastik, der flyder rundt i havet og dag for dag samler mere menneskeligt affald.
- På nuværende tidspunkt er oprydning ikke en mulighed. Øen vil blive ved med at vokse i takt med, at vores afhængighed af plastik fortsætter, har Chris Parry fra California Coastal Commission sagt til avisen San Francisco Chronicle.
Og i takt med, at havstrømmen sørger for, at affaldsmassen suger stadig mere affald til sig.
- Det er en gyre, en cirkulerende havstrøm, der suger affaldet ind mod midten, så det ikke kan komme væk igen, siger seniorforsker ved DMI Torben Schmith til ekstrabladet.dk.
Han sammenligner den med gyren i Sargassohavet vest for Floridas kyst, hvor vragdele i årevis har samlet sig og været genstand for adskillige myter.

50 års affald i havet
Den flydende affaldsø i Stillehavet vurderes at bestå af 80 procent plastik med en totalvægt på mellem et og 15 mio. ton og en dybde på 30 til 60 meter.
Tallene varierer fra kilde til kilde, så nu skal et hold forskere én gang for alle forsøge at kortlægge affaldsøen, der svømmer rundt i Stillehavet uden umiddelbar udsigt til at mindskes eller forsvinde.
De amerikanske myndigheder har forsøgt at sætte en oprydningsaktion i gang, men droppede siden projektet.
Nu har en privat institution kastet sig ud i Sisyfos-opgaven med at rydde de halvtreds års plastikaffald op af havet, der menes at have akkumuleret siden 1950'erne.
'Pletten' blev opdaget i 1997 af oceanografen Charles Moore. Plastikposer, madindpakning og -beholdere er blandt det oftest fundne affald i havet.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Ingen kommentarer:

Send en kommentar