Her i Danmark har vi også engang brugt rup og stup af fx. gåsen.
Jeg har kastet mig ud i at lave kråsesuppe. Kråserne plejer vi egentlig bare at gemme til katten, men det er faktisk et fint rent stykke kød, så suppen skal prøves.
Så her en dejlig kåsesuppe kogt på kråser og hjerter fra gæs. Jeg manglede deres fødder, for efter min gamle kogebog, skulle jeg have hugget kløerne af og kogt, hvorefter huden skulle flås af og så i suppen om smagsgiver. Det yderste vingeled skulle også ha været i.
I min kogebog er det er billede af en ret, - fyldt gåsehals - det ser faktisk lækkert ud, halsen er fyldt med fars og der skæres skiver af den ligesom på en pølse. Det husker jeg til næste år, når vi slagter gæs alt kan bruges til lækkert mad.
Men her se ingredienserne til min kråse suppe:
Kråser og hjerter fra tre gæs |
Knudekål - en helt fanstastik sødmefyldt rodfrugt. |
De istandgjorte knudekål. |
Løg |
Gulerødder |
Hokaido |
Nu skal de koge yderligere en time med grønsagerne. Og så lækkert hjemmebagt brød til. Skøn vintermad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar